VIGYÁZZ, KÉSZ, ÚJRAKEZDÉS! 

A kijárási korlátozás feloldása után június első hetétől országszerte kinyitják kapuikat a nyelviskolák és újult erővel várják a nyelvtanulókat. A Nyelviskolák Szakmai Egyesületének tagiskolai a higiéniai ajánlásokat felelősségteljesen alkalmazzák a biztonságos csoportos nyelvtanulási körülmények megteremtése érdekében.


Az Egyesület nyelviskoláiban továbbra is lehet online tanulni. A digitális eszközök használatával hatékony, tartalmas nyelvi képzések várják a tanulni vágyókat. A nyelvtanárok alkalmazkodását a megváltozott tanulási igényekhez módszertani továbbképzésekkel segíti az Egyesület.

 

Tapasztalataink szerint a nyári szünetben megnő az általános és középiskolás tanulók száma a nyelviskolákban. Sokan szeretnék ilyenkor pótolni, ismételni, valamint fejleszteni nyelvtudásukat, de vannak, akik egy új nyelvet is szívesen megtanulnak. Meglepően hangzik, de egy-egy nyári intenzív tanfolyam során akár egy egész tanéves középiskolai anyag ismételhető át vagy fejleszthető tovább.

 

A nyári kurzusok mellett a NYESZE tagiskolái közül többen nyári táborokat és gyermektanfolyamokat is szerveznek, amelyek segíthetnek a kicsiknek az iskolai tananyag áttekintésében, illetve az idegen nyelv tanulása iránti lelkesedés felébresztésében.

 

A nyelvtudás fontos alapkompetencia. Nem csak a munkaerőpiacon, a gazdaságban érték, kinyitja és hozzáférhetővé teszi a világot.

 

« vissza