NYESZE KONFERENCIA
MÓDSZERTANI KONFERENCIA NYELVTANÁROKNAK

"FIGYELEM, FEJLŐDÉS, FLOW "


ÚJ IDŐPONT : 2020. NOVEMBER 7., szombat  9:00 - 17:00 

A járványügyi helyzet miatt az esemény nem a hagyományos keretek között valósul meg! A virtuális térbe várunk szeretettel minden résztvevőt!   


Új helyszín: ONLINE TÉR


Főtámogató:

                           

Kutatások szerint sokkal boldogabbak vagyunk, ha odafigyelünk arra, amit csinálunk. A figyelemnek energiája, ereje, bizonyossága van. A mai digitális korban az emberek szinte folyamatosan a részleges figyelem állapotában vannak, egyfajta „mentális ködben” harcolunk a zavaró impulzusokkal, ingerekkel s próbálunk megfelelő válaszokat adni az új kihívásokra, alkalmazkodni a változásokhoz. A figyelem kapcsol bennünket a világhoz, önti formába és határozza meg az élményeinket, ez az alapja az empátiának, az érzelmi intelligenciának és a tanulásnak is. 

Az idei konferencia előadásain és workshopjain a tanári megújulás lehetőségeire fókuszálunk a figyelem, a reziliencia, a motiváció és ezek fejlesztése kapcsán.  


Tervezett témák: 

  • a tanári önfejlesztés lehetőségei 
  • a tanulási nehézségekkel való megküzdés (SNI diákok tanítása)
  • az alkalmazkodás és az érzelmi állóképesség fejlesztése 

  • motiváció és megújulás 

  • figyelem és empátia 

Az újtól való idegenkedés természetes, de főleg az

A nyitó plenáris előadást követően 32 angol, német és magyar nyelvű online előadásra, workshopra kerül sor párhuzamosan hét virtuális teremben. A rendezvény során a résztvevőknek alkalmuk nyílik megismerni a kiállítóként megjelenő nyelvkönyv kiadók, nyelvvizsga központok és más nyelvi szolgáltatók ajánlatait, újdonságait. 


PLENÁRIS ELŐADÓK: 

FEGYVERNEKI GERGŐ (nyitó) és

ENYEDI ÁGNES (záró)


TERESA TING (félplenáris)


ELŐADÓK: Neil Anderson, Rachel Appleby, Csíky Anna, Csősz Ildikó, Derecskei Anita, Esztergályos Kolos,  Feketéné Kovács Zsuzsanna, Stefanie I. Fischer, Frankó-Csuba Dea, Gál Zoltán, Harsányi Bence, Jaszenovics Sándor,  Kereszturi Eszter, Koncsag Réka, Kürti Krisztina, Claudia Molnar,  Dr. Pallás Edit Ilona, Dr. Peres Anna, Dr. Pomázi Gyöngyi, Francis J. Prescott, Prievara Tibor, Jasmina Sazdovska, Sipos Piroska, Vanja Smoje-Glavaski, Somkövi Bernadett, Szesztay Margit, Szőke Johanna, Dr. Trippó Sándor.


ELŐADÁSOK LISTA


FŐTÁMOGATÓ: Euroexam International


KIÁLLÍTÓK, TÁMOGATÓK:  AKADÉMIAI KIADÓ,  HUEBER-VERLAG, LINGEA KIADÓ, OXFORD UNIVERSITY PRESS,  RAABE-KLETT KIADÓ, TELC HUNGARY, BME NYELVVIZSGAKÖZPONT, CORVINUS NYELVVIZSGAKÖZPONT 


RÉSZVÉTELI DÍJ  2020. október 30-ig beérkező (új) jelentkezésekre

-nem NYESZE tagiskolákban tanítóknak: 8.500.-Ft (5 főig)
-nem NYESZE tagiskolákban tanítóknak: 7.500.-Ft/fő (6 főtől) 
-kedvezményes, NYESZE tagiskolában tanítóknak: 7.500.-Ft (5 főig)
-kedvezményes, NYESZE tagiskolában tanítóknak: 6.500.-Ft (6 főtől)


A részvételi díj tartalmazza a konferencia előadásain, workshopjain és a kapcsolódó online eseményeken való részvételt, a nyereményjátékon való részvétel lehetőségét, tovább egyes előadások/workshopok felvételének utólagos megtekintését.
Érdemes tehát akkor is jelentkezni, ha nem tudsz élőben jelen lenni egész nap, hiszen a teljes program közel 2/3-t vissza tudod majd nézni videófelvételekről.  


GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


EGYÉNI ONLINE JELENTKEZÉSI LAP

CSOPORTOS  JELENTKEZÉSI LAP (excel táblázat - e-mailben megküldendő!)

A korábbi nyelvtanári konferenciáink programja:
2019. A jövő nyelvtanára - a nyelvtanárok jövője 
2018. Sokszínű nyelvtanulók - sokoldalú nyelvtanárok
2017. Együttműködés és felelősségvállalás a nyelvoktatásban
2016. Megújulás, szemléletváltás a nyelvoktatásbanGALÉRIA
« vissza