Online és offline magyar, angol és német nyelvű workshopok elismert, népszerű tanárképző szakemberek közreműködésével
2021. augusztus 24. és 27. között!

PRIEVARA TIBOR: Működő gamification - hatékony pedagógiai tervezés

SIPOS PIROSKA: A diákok bevonódását támogató feladatok

NEIL ANDERSON: Setting the Tone: Key Ideas for First Lessons

CSÍKY ANNA-SZENTTORNYAI ESZTER: Business English - teacher and student roles

TÁNCZOS NOÉMI: Musik im Deutschunterricht

MANTON MÁRTA: Ich spiele, also bin ich!

HUNYADI KATA: Mondd! – beszélgetéskönnyítő technikák a nyelvórán;  Csináld! - motiváció a nyelvórán

NAGY GÁBOR (MÁPÓ): Hogyan építsünk fel egy élmény-pedagógiai foglalkozást és hogyan szabjuk a célcsoportunkra?2021. augusztus 24., kedd (12:00-15:15 ONLINE PLATFORMON)

MŰKÖDŐ GAMIFICATION - HATÉKONY PEDAGÓGIAI TERVEZÉS (12:00-13:30)

PRIEVARA TIBOR (nyelvtanár, tréner)

Sokan próbálják kihasználni az eljátékosított értékelés előnyeit az oktatásban. Ezen a workshop-on olyan gyakorlati tippeket, és egy egyszerűen összerakható rendszert mutatunk be, amely már hétfőtől segítheti a pedagógiai munkát. Arra is kitérünk, hogy mi a gamification lényege. Nem, nem a pontok, vagy a jelvények! Tarts velünk, és meglátod! Fontos. semmilyen technikai, informatikai előképzettség nem szükséges a workshop sikeres elvégzéséhez.

A DIÁKOK BEVONÓDÁSÁT TÁMOGATÓ FELADATOK (13:45-15:15)

SIPOS PIROSKA (nyelvtanár, tréner)

A diákok tanórába való bevonódásának mértéke az egyik legfontosabb fokmérője egy tanóra hatékonyságának. Ennek megfelelően a workshop során áttekintjük, hogy tanárként mit tehetünk azért, hogy diákjainkat minél nagyobb mértékben bevonjuk a tanórába. A rövid elméleti háttér áttekintés után számos feladatot is kipróbálunk, amelyek alkalmasak ezen cél elérésére.

2021. augusztus 25., szerda (12:00-15:15 ONLINE PLATFORMON)

SETTING THE TONE: KEY IDEAS FOR FIRST LESSONS (12:00-13:30)

NEIL ANDERSON (teacher, teacher trainer)

The first lesson of a new course plays a crucial role in setting the tone for the course to come: first impressions matter. There are a number of areas we need to consider: breaking the ice and building rapport, establishing a collaborative and communicative atmosphere, as well as establishing norms and expectations across a range of areas. This interactive online workshop will look practical ways of addressing these areas when planning our first lessons.

 

BUSINESS ENGLISH - TEACHER AND STUDENT ROLES (13:45-15:15)

CSÍKY ANNA és SZENTTORNYAI ESZTER (teachers, teacher trainers)

In this workshop we will be looking at how a business English lesson and classroom is different from a General English context and how to make these differences work for us. We’ll be sharing what, in our experience, are useful roles and modes of operation for the Business English teacher, and exploring how Business English students can contribute to their learning progress. There’ll be lots of practical ideas that you can start using in your classes straight away.

2021. augusztus 25., szerda (12:00-15:15 ONLINE PLATFORMON)

MUSIK IM DEUTSCHUNTERRICHT (12:00-13:30)

TÁNCOS NOÉMI (nyelvtanár)

Im Workshop der muttersprachlichen Referentin erhalten die TeilnehmerInnen methodische  Ideen zur Bearbeitung von modernen Liedern und Musik im Unterricht.

Im Fokus steht das heutige Österreich. Ein besonderer Wert wird auch auf den modernen Sprachgebrauch gelegt.

 

“ICH SPIELE, ALSO BIN ICH” (13:45-15:15)

MANTON MÁRTA (nyelvtanár)

Den Unterricht interessant zu gestalten und dadurch meine Kursteilnehmer zu motivieren ist  immer mein Hauptziel. Deshalb habe ich im Laufe der Jahre Spiele gesammelt und viele auch selber erstellt. Dieses Wissen habe ich mit meinen Kolleg*innen in mehreren Fortbildungen geteilt. In diesem INTERAKTIVEN Workshop möchte ich nicht

nur meine neuesten Ideen präsentieren, sondern wir werden auch alle Spiele zusammen ausprobieren. Außerdem werden die Teilnehmer*innen dazu motiviert, diese Spiele im Unterricht einzusetzen, wobei sie lernen, wie sie selber neue Spiele erstellen können.


2021. augusztus 26., csütörtök (12:00-15:15 OFFLINE KONTAKT FORMÁBAN BUDAPESTEN)

MONDD! – BESZÉLGETÉSKÖNNYÍTŐ TECHNIKÁK A NYELVÓRÁN (12:00-13:30)

HUNYADI KATA (tanár, tréner)

Ma már pedagógiai alapvetés, hogy akkor a leghatékonyabb a tanulás, ha a diák nem csak passzív befogadó, „elszenvedője” az eseményeknek, hanem aktív résztvevője, alakítója a tanulás folyamatának.

Mit kezdjek a telefonját nyomkodó, kedvtelen gyerekkel? Hogyan találom meg azt a szinten, amely cselekvésre ösztönöz, de nem nyomaszt? A különböző nyelvi szinteken lévő, eltérő attitűdű tanulókat hogyan sarkallom együttműködésre? Melyek az értékelés azon formái, amik akár egy egyesnél vagy ötösnél is jobban motiválhatnak?

A 90 perces interaktív workshopon olyan tanulásszervezési eljárásokat próbálunk ki, amelyekkel aktivizálhatjuk diákjainkat, és a belső motiváció kiépülését, erősítését támogathatjuk.


CSINÁLD! - MOTIVÁCIÓ A NYELVÓRÁN (13:45-15:15)

HUNYADI KATA (tanár, tréner)

Hogyan valósíthatnám meg azt, hogy az órákon ne én beszéljek a legtöbbet? Ha ismerősen hangzik a kérdés, de válasz még nem érkezett rá vagy úgy érzed, bővítenéd, frissítenéd az eszköztárad, akkor itt a helyed!

Hogyan teremthetünk olyan kereteket, hogy akarjanak és merjenek beszélni? Miként vehetjük rá a csendesebbeket, szemlélődőket, hogy ők is megszólaljanak? Hogyan csökkenthető a szorongás? Elsősorban csoportokra, osztályokra alkalmazható technikákat nézünk meg, melyek többsége adaptálható akár one-to-one helyzetekre is. A 90 perces interaktív workshopon olyan eljárásokat gyűjtünk össze és próbálunk ki, amelyekkel beszédre ösztönözheted diákjaid, és akár már a következő órádon is kipróbálhatod.


2021. augusztus 27., péntek (12:00-15:15 OFFLINE KONTAKT FORMÁBAN BUDAPESTEN)

HOGYAN ÉPÍTSÜNK FEL EGY ÉLMÉNYPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁST ÉS HOGYAN SZABJUK A CÉLCSOPORTUNKRA?

NAGY GÁBOR MÁPÓ (tréner, coach, teamcoach)

A 2x90 perc alatt saját élményű gyakorlatokon keresztül, azoknak az adaptációs lehetőségeivel kísérletezve keressük azokat a módokat, irányokat, konkrét változtatásokat, amelyek segítenek abban, hogy hogyan tudjuk a legjobban a saját célcsoportunkra, pedagógiai céljainkhoz igazítani az adott gyakorlatot, a tervezett élménypedagógiai foglalkozást.

Teljes csoportos, kisebb csoportos és páros munkaformákkal dolgozunk, hogy a lehető leghatékonyabban tudjuk kihasználni a rendelkezésünkre álló időt.

És mindeközben sokat játszunk, hogy a pedagógia mellett az élmény és a feltöltődés is biztosítva legyen!:-)


Részvételi díj:

1 nap  7.000 Ft/fő  ill. NYESZE tagiskolai jelenkező(k)nek 5.000 Ft/fő

2 nap 11.000 Ft/fő  ill. NYESZE tagiskolai jelenkező(k)nek 9.000 Ft/fő

3 nap 15.000 Ft/fő  ill. NYESZE tagiskolai jelenkező(k)nek 12.000 Ft/fő

4 nap 18.000 Ft/fő  ill. NYESZE tagiskolai jelenkező(k)nek 15.000 Ft/fő


Kedvezmény:

20% külsős, nem NYESZE tagiskolákban tanító jelentkezőnek, ha az elmúlt egy évben legalább egy alkalommal részt vett NYESZE Akadémia képzésen, vagy megvásárolt egy webinárt;

10% NYESZE tagiskolákban tanító jelentkezőnek, ha az elmúlt egy évben legalább egy alkalommal részt vett NYESZE Akadémia képzésen, vagy megvásárolt egy webinárt.


Az online workshopok online platformja kedden és szerdán: Zoom.us

Az offline személyes jelenlétű workshopok helyszíne csütörtökön és pénteken: Atalanta Oktatási Központ, (1083 Budapest, Jázmin u. 10.)


JELENTKEZÉS 2021. augusztus 23-ig ill. a szabad férőhelyek erejéig online formában ITT.


« vissza