Sokszor adtunk már hírt arról, hogy az Akadémiai Kiadó szótárainál milyen fontos a folyamatos megújulás és megújítás, és ez nem csak a szótárakra igaz: a Szotar.net felülete is megérett mind a dizájn, mind pedig a felépítés szempontjából a megújításra.

A kiadó a Szotar.net debütálásakor is arra törekedett, hogy egy praktikus, jól és gyorsan áttekinthető felületet hozzon létre. Fontos szempont volt, hogy a felhasználók minden eszközről egyszerűen és gyorsan tudják használni a Szotar.netet. A folyamatosan változó világunkban mindvégig figyelték látogatóik szokásait és igényeit, gyűjtötték a felhasználói tapasztalatokat, majd jó egy évvel ezelőtt megkezdték az oldal megújításához kapcsolódó munkálatokat.

A változtatások egyik fontos célja a gyors, egyszerű és egyértelmű kiigazodás elősegítése volt. Átrendezték a felépítést, sok tartalmat egyszerűen kiemeltek a nyitóoldalra. Nem kell aloldalakon kutakodni, a lehető legtöbb funkció jól láthatóan azonnal elérhető.  A korábbi színvilágot a Szotar.net arculatának megfelelően megőrizték, azonban az új felületen nagyobb teret engedtek a színeknek.

A nyitóoldal felső menüjébe helyezték át a híreket, érdekességeket és a GYIK-et is. Ha valaki elakad, vagy egyszerűen csak informálódni szeretne az újdonságok kapcsán, gyorsan és egyszerűen megteheti így. 

Jobb oldalon kapott helyet a belépési, regisztrációs és előfizetési lehetőség, valamint az eduID-s belépés. Azoknak az oktatási intézményeknek a hallgatói és tanárai, melyek rendelkeznek eduID-val, ide kattintva gyorsan azonosíthatják magukat, hogy elérjék az intézményük által előfizetett tartalmakat.

A praktikum jegyében a nyitóoldal bal felső részére kerültek át a kedvencek és az előzmények, melyeket belépés után lehet innen könnyen és gyorsan elérni. 

A keresési funkció, azaz maga az online szótárazás, ahogy a korábbi felületen, itt is azonnal, egyértelműen megtalálható. 

Az új oldalon a képek és a tipográfia összhangja szintén nagyban támogatja az áttekinthetőséget. A nyitóoldalon villámgyorsan el tudnak igazodni az új és a korábbi látogatók is. A látványos képeknek és a feltűnő és egyértelmű kiírásoknak köszönhetően a korábbinál könnyebben átlátható a felület, pillanatok alatt megtalálják az egyéni felhasználók, az oktatási intézmények képviselői és a tanulók, továbbá a vállalati felhasználók is a nekik szóló tartalmat, információkat és tudnivalókat; külön hasznosak a blokkonkénti címszavas felsorolások. 

A nyitóoldal alján lévő linkeken egy kattintással elérjük a szotar.net applikációval és a beépülő szótármodullal kapcsolatos információkat, valamint azt a külön aloldalt, mely az érdeklődők számára összegzi az online nyelvvizsgák hasznos tudnivalóit. Szintén a nyitóoldalon hírlevél-feliratkozási lehetőséggel is találkozhatnak a látogatók.  

Szotar.net új felületének kialakításakor a legfőbb cél az volt, hogy egy könnyen használható oldallal találkozzanak az egyes felhasználói célcsoportok, és hogy könnyedén megtalálják a számukra releváns információt és tartalmakat. Érdemes az új felületet kipróbálni, mert a szótárhasználók egy még letisztultabb, szebb felületen tudják használni a már megszokott funkciókkal az Akadémiai Kiadó minőségi szótárait. 

« vissza