Nyelvtanári Módszertani napok Győrben

A korábbi évekhez hasonlóan a Hatos és Társa Nyelviskola szervezésében, a Győri Szakképzési Centrum támogatásával, idén is megvalósult a régió nyelvtanárainak szóló ’Módszertani hét’ elnevezésű programsorozat. A személyes jelenlétet igénylő programok során a nyelvtanár kollégák sok praktikus ötlettel gazdagodhattak.
Nemcsak helyi előadók tartottak interaktív előadásokat és workshopokat, hanem Budapestről és az ország más részeiről is érkeztek neves előadók a rendezvényre.

A teljesség igénye a Módszertani hét programjai során az alábbiakról hallhattak az érdeklődők:  A programhét során, Rozgonyi Zoltán a nyelvvizsgákról, azok továbbra is töretlen népszerűségéről tartott előadást a budapesti Euroexam képviseletében. Előadását követően a nyelvtanár kollégák - workshopok keretében - hasznos ötletekkel bővíthették módszertani tárházukat. Csíky Anna, nyelvtanár és tanártréner, a Chat GPT nyelvórába integrálásásnak lehetőségeiről folytatott közös gondolkodást a kollégákkal. Szabó Anett, szintén az Euroexam képviseltében az IKT eszközök hatékony alkalmazására hívta fel a figyelmet, majd Ballér Piroska tartott gyakorlati workshopot a felsőfokú nyelvvizsgára készítő nyelvtanár kollégák számára.  Az MM Publication tankönyvkiadó  megbízásából, Dr. Claudia Molnár,az olvasási készség fejlesztésének fontosságára és tanórai keretek között történő fejlesztésének lehetőségeire helyezte  hangsúlyt. A fent említett neves előadók mellett, több helyi szakember is segítette előadásával, műhelymunkájával a rendezvényt.

A rendezvény részeként a Nyelviskolák Szakmai Egyesültének ’Nyesze Exkluzív’ elnevezésű online módszertani rendezvényének szervezésében is fontos szerepet vállalt a Hatos Nyelviskola, így a programsorozat keretében a kollégák online módszertani workshopokon is részt vehettek. Az online workshop témája a Mesterséges Intelligencia és az IKT eszközök használata és integrálása a az óratervezésbe és a nyelvórákba, illetve ezek helyettesítése improvizációs technikák segítségével.    

A rendezvény sikerességére tekintettel, terveink szerint a jövő tanév elején ismét várjuk majd a nyelvtanár kollégákat egy újabb eszmecserére, gondolatébresztő ötletekkel és jógyakorlatokkal. Köszönjük előadóinknak és az érdeklődőknek is a közös munkát. 

« vissza