MMM DÍJ PÁLYÁZAT
Dr. Matheidesz Mária a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete néhai elnöke, az Egyesület bevonásával díjat alapított idegen nyelvet oktató tanárok és nyelvtanuló diákok szakmai munkájának elismerésére.


A Díj – amelyre évente egy alkalommal lehet pályázni – oklevéllel, valamint egyszeri anyagi támogatással járó szakmai elismerés. A Díjat két külön kategóriában ítéli oda az MMM Díjat kezelő háromtagú szakmai kuratórium az idegen nyelvet oktató tanárok, illetve nyelvtanuló diákok számára. 


A szakmai kuratórium minden évben külön dönt a díj összegéről, valamint a két kategóriában kiosztandó díjak számáról. 2017-ben a Díjjal járó anyagi elismerés összege a tanár kategóriában nettó 250.000,- Ft, diák kategóriában nettó 100.000,- Ft. A Díj átadására 2017. április 22.-én, a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete által rendezett éves nyelvtanári konferencia keretében kerül sor. 2017-ben a fődíjon kívül az öt legkiválóbb pályázatot benyújtó tanár számára biztosítjuk a konferencián való ingyenes részvételt.A NYELVISKOLÁK SZAKMAI EGYESÜLETE örömmel és köszönettel vette, hogy a Matheidesz Mária Minőségi Díj pályázatra 2017-ben is szép számban érkeztek pályázatok, annak ellenére, hogy a kiírás szűk keretek közé szorította a bemutatandó elgondolást és jó gyakorlatot. Az ország egész területéről érkezett pályázatok nagy többsége az MMM Díj általános célkitűzésének és egyben az ezévi kiírásnak megfelelő ötletes, eredményes és példaértékű idegennyelv tanítási/tanulási megoldást mutatott be.


A Tanár kategóriában TÓTH ÉVA (Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Nagykáta) „Sound Mind in a Sound Body” projekt c. pályázata nyerte el a díjat és a vele járó pénzjutalmat.


A Diák kategóriában a fődíjat és a vele járó 100.000.- Ft-ot SZABADOS KATA (Szent László Gimnázium, Budapest) nyerte. Pályázatának címe: Idegenek, nyelvek.


Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra 2017. április 22-án 9.15-kor a NYESZE Nyelvtanári Konferenciáján kerül sor. (Villányi úti Konferenciaközpont, Budapest, XI. Villányi út 11-13.)


A konferenciára a díjazottakon kívül meghívást nyertek:

Berényi Gabriella (Tószegi Általános Iskola): A falusi gyerekek nyelvtudásának versenyképessé tétele és esélyegyenlőségének megteremtése a Tószegi Általános Iskolában

Kasné Havas Erika (Corvin Mátyás Gimnázium, Budapest): Hogyan tovább az iskolakapun innen és túl? Avagy együttműködés online és offline

Nagyné Balla Judit (Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium) „Növények és állatok a környezetünkben" c. témakör feldolgozása kooperatív technikák alkalmazásával terepen - Progetto "Arca di Noé"/"Noé bárkája" projekt

Lázár Emőke (Németh László Gimnázium, Általános Iskola, Hódmezővásárhely) Interkulturális kompetencia a gyakorlatban (Geschichten aus der Suppenbar)

Szeifert Gyöngyi(Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola) Kompetenciák erősítése az idegen nyelvet beszélő helyi és külföldi partnerek segítségével
« vissza