ÉRZELMI és/vagy MESTERSÉGES?

Nyelvtanári EQ és a Mesterséges Intelligencia

2024. április 20., ELTE Egyetemi Kongresszusi Központ (1117 Budapest Pázmány P. sétány 1/A) 

A nyelvtanár személye és a Mesterséges Intelligencia alkalmazásai kiegészítik A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete 2024. április 20-án konferenciát rendez Nyelvtanári EQ és a Mesterséges Intelligencia címmel. A konferencia célja, hogy a nyelvtanárok számára áttekintést adjon a nyelvoktatásban betöltött szerepükről, valamint a Mesterséges Intelligencia alkalmazásának lehetőségeiről.

A nyelvtanárok a modern világban is a nyelvoktatás kulcsszereplői. Ők azok, akik a nyelvi készségeket és tudást átadják a nyelvtanulóknak. Ehhez nemcsak nyelvi ismeretekre, hanem pedagógiai rátermettségre, valamint a tanulók motiválásának és támogatásának a képességére is szükségük van.

A Mesterséges Intelligencia (MI) a nyelvoktatásban is egyre nagyobb szerepet játszik. Az MI-alapú nyelvtanulási platformok és alkalmazások számos előnnyel járhatnak a tanulók számára, 

  • személyre szabott tanulási élményt nyújthatnak

  • automatizálhatnak bizonyos feladatokat, így a nyelvtanár több időt fordíthat a tanulókkal való interakcióra

  • hatékonyabb visszajelzést nyújthatnak a tanulóknak

egymást, és még hatékonyabbá tehetik a nyelvoktatást. Az MI-alapú eszközök és módszerek segíthetnek a nyelvtanároknak abban, hogy jobban megértsék a tanulók egyéni szükségleteit, és hatékonyabban alkalmazzák a tanulási stratégiákat.

A konferencia előadói neves szakemberek a nyelvoktatás területéről.

A rendezvény 9:00-17:00 óráig tart, a részletes program itt olvasható: 

A programunk ITT érhető el. 

CSOPORTOS JELENTKEZÉS ITT!

Az esemény társszervezője:   

« vissza