ONLINE PROGRAM

9:00 - 9:40

Enyedi Ágnes: Akkor most csináljuk együtt... (előadás)

10:00 -10:40

Szesztay Margit: Beszélgetős társas-játékok (előadás)

11:00 -11:40

Nagy Gábor: A megerősítés, mint motivációs eszköz (előadás)

 

12:50 - 15:00

 



Csősz Ildikó:

Együttműködést fejlesztő feladatok a nyelvórán

(workshop)


Derecskei Anita:

Segítség, megrekedtem!

Hogyan segítsünk diákjainknak túllépni a középfokról?

(workshop)


Szenttornyai Eszter:

Vizsgadrukk - fenntartani a lendületet

(workshop)


Csíky Anna – Hegedűs Kristóf:

Alternatívák a témazáróra

(workshop)



Az előadásokról, workshopokról nem készül felvétel!  Csak élő, valós idejű részvétel lehetséges. Lehet jelentkezni fél napra is! A délutáni workshopok létszáma korlátozott, ezért érdemes mielőbb regisztrálni.



Délelőtti előadások (9:00 – 11:40):

AKKOR MOST CSINÁLJUK EGYÜTT... - ENYEDI ÁGNES (nyelvtanár, tanárképző tréner)

Mitől lesz egy iskola valódi iskola, műhely és a tanulás garanciája nyelvtanulóknak és tanároknak egyaránt? Hogyan tud az iskola közösséget, támogatást és szakmai fejlődést nyújtani a tanárainak? Lehet, hogy ez nem is csak az iskola dolga? Lehet, hogy mindnyájunknak tucatnyi módja van ezekre a lehetőségekre rátalálni és élni velük? Az előadás olyan apró ötleteket és megoldásokat kínál, ami az idő-spórolástól az elszigeteltség megszüntetésén át a szakmai jól-létig sokféleképpen hozzá tud járulni ahhoz, hogy egy iskola tanárai egy támogató szakmai közösséget jelentsenek egymásnak.

 

BESZÉLGETŐS TÁRSAS-JÁTÉKOK - SZESZTAY MARGIT (nyelvtanár, tanárképző oktató)

Táblás, képes, mesélős, improvizációs játékokról lesz szó, amik belevisznek a beszélgetésbe, és időnként kommunikációs mélyvízbe is dobnak minket. Egyben a csoportdinamikára is pozitív hatással vannak, segítenek megteremteni az együttműködéshez szükséges oldott, kíváncsi, egymásra figyelő légkört.


A MEGERŐSÍTÉS, MINT MOTIVÁCIÓS ESZKÖZ - NAGY GÁBOR MÁPÓ (teamcoach, coach, tréner)

Az együttműködés egyik legfontosabb összetevője, hogy a résztvevők motiváltak legyenek az együttműködésre. Az előadásom témája a motiváció egyik nagyon fontos és erős eszközét fogja körbejárni: a megerősítést, pozitív visszajelzést. Megnézzük, hogyan lehet jól, motiválóan megerősíteni, mi mit tehetünk azért, hogy aki kapja a megerősítést, el- és be tudja fogadni, hogy valóban motiválóan hasson rá. Legjobb reményem, hogy a résztvevők már az előadás közben is ráismernek saját jól működő gyakorlataikra és találnak benne olyan újdonságot is, amit akár az előadás után ki is tudnak próbálni és a saját, legjobb működésükhöz tudják igazítani.



Délutáni párhuzamos workshopok (12:50 – 15:00):


EGYÜTTMŰKÖDÉST FEJLESZTŐ FELADATOK A NYELVÓRÁN - CSŐSZ ILDIKÓ (nyelvtanár, tréner, nyelvi és vezetői coach)

A nyelvtanárként abban segítünk a diákjainknak, hogy minél hatékonyabban tudjanak a célnyelven kommunikálni. A munkánk azonban közel sem korlátozódik pusztán a célnyelv tanítására. Nap, mint nap tapasztalom, hogy a félreértésekért sok esetben nem a nyelvi hibák, hanem az alapvető kommunikációs készségek hiánya a felelős. Fontos, hogy mit, miért és hogyan mond a nyelvtanuló. Érti-e, megérti-e, egyáltalán meghallgatja-e a másik felet? A megfelelő kérdéseket teszi fel? Képes kényesebb szituációkban is helytállni, mint például a nemet mondás, visszautasítás vagy épp egy kellemetlenebb visszajelzés adása vagy fogadása? A workshopon olyan empátiát, kommunikációs készséget és együttműködést fejlesztő feladatokat tudnak a résztvevők kipróbálni, átélni, megtapasztalni, amelyeket a célnyelvre átfordítva már a következő napokban be tudnak illeszteni a tanításukba.


SEGÍTSÉG, MEGREKEDTEM! - HOGYAN SEGÍTSÜNK DIÁKJAINKNAK TÚLLÉPNI A KÖZÉPFOKRÓL? - DERECSKEI ANITA (nyelvtanár, tanárképző oktató)

Mikor elkezdünk nyelvet tanulni, általában hamar jönnek a sikerek, szemmel láthatóan fejlődünk, ami igen motiváló. A sikeres középfokú nyelvvizsga hatalmas sikerélmény – és itt sok diák hátra is dől. Középfokon általában már könnyen meg tudják értetni magukat a célnyelven, az ezutáni fejlődés pedig már korántsem olyan látványos. Ezen az interaktív workshopon arról fogunk beszélni, hogy miért is akadnak meg sokan (akár örökre) B1/B2 szint környékén, és milyen technikák léteznek, amikkel segíthetünk az ‘elakadóknak’. A hangsúly a beszédkészség fejlesztésén lesz, sok gyakorlati ötlettel, praktikával.


VIZSGADRUKK - FENNTARTANI A LENDÜLETET - SZENTTORNYAI ESZTER (nyelvtanár, tanárképző oktató)

Sokan lelkesek és elkötelezettek amikor ősszel beiratkoznak egy vizsgafelkészítő tanfolyamra, de ahogy az idő halad előre felmerül a kérdés, hogyan lehet az egyre növekvő feszültséget csökkenteni, megtartva a motivációt és a lendületet. Ezen a workshopon - többek között - lehetőség lesz megismerkedni csoportos és egyéni órákon használható felkészítő feladatokkal, és kipróbálni néhány sokoldalú digitális eszközt. Olyan kérdésekre keresünk választ mint: Milyen feladatokkal törhetjük meg a felkészítő órák monotonitását? Hogyan építhetünk a csoport jelenlétére? Hogyan adhatunk visszajelzést szóban és írásban, időtakarékos és hatékony módszerekkel?Hogyan támogathatjuk az autonóm készülést? Hogyan lehet kihasználni az online óra adta lehetőségeket?


ALTERNATÍVÁK A TÉMAZÁRÓRA - CSÍKY ANNA és HEGEDŰS KRISTÓF (nyelvtanárok, tanárképző oktatók)

Mindkettőnkkel gyakran előfordult, hogy sok időt töltöttünk a leghasznosabb feedback megfogalmazásával dolgozatok vagy beadandók javításakor. Aztán a diákjaink egy futó pillantást vetettek a jegyre / pontszámra és a figyelmüket már a következő megmérettetésre fordították... Ezen a workshopon olyan nekünk bevált technikákat osztunk meg, amivel az értékelés transzparensebb, a diákokat jobban bevonja, könnyebben vezet tanuláshoz, és mindenkinek kevésbé frusztráló - legyen szó beszédkészségről, nyelvtanról, emailírásról vagy olvasott szövegértésről.


Részvételi díj:

-teljes nap: 7.000 Ft/fő; NYESZE tagiskolai tanárok díja: 6.000 Ft/fő

-fél nap (csak délelőtt, vagy csak délután): 4.500 Ft/fő


Kedvezmények:

- 20%   külsős, nem NYESZE tagiskolában tanító résztvevőnek, ha az elmúlt egy évben legalább egy alkalommal részt vett NYESZE Akadémia workshopon, vagy megvásárolt egy webinárt és teljes napra jelentkezik;

-  10 %  NYESZE tagiskolában tanító résztvevőnek, ha az elmúlt egy évben legalább egy alkalommal részt vett NYESZE Akadémia workshopon, vagy megvásárolt egy webinárt és teljes napra jelentkezik;

- 1.000 Ft  a 2021. április 24-i NYESZE Nyelvtanári Módszertani Konferencia résztvevőinek, ha teljes napra jelentkeznek.

A kedvezmények nem összevonhatók. Fél napos részvételre kedvezmény nem érvényesíthető.



JELENTKEZÉSI LAP ITT


« vissza