Dr. Matheidesz Mária a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete néhai elnöke, az Egyesület bevonásával díjat alapított idegen nyelvet oktató tanárok és nyelvtanuló diákok szakmai munkájának elismerésére, a magyarországi nyelvtanulás támogatására.

 

A Díj – amelyre évente egy alkalommal lehet pályázni – oklevéllel, valamint egyszeri anyagi támogatással járó szakmai elismerés. A Díjat két külön kategóriában ítéli oda az MMM Díjat kezelő háromtagú szakmai kuratórium az idegen nyelvet oktató tanárok, illetve nyelvtanuló diákok számára. 

 

A szakmai kuratórium minden évben külön dönt a díj összegéről, valamint a két kategóriában kiosztandó díjak számáról. 2018-ban a Díjjal járó anyagi elismerés összege a diák kategóriában nettó 100.000,- Ft volt. 


A Díj átadására 2018. április 7-én, a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete által rendezett éves nyelvtanári konferencia keretében került sor. 


A fődíjat  NÉMETH BALÁZS (Kölcsey Ferenc Gimnázium, Zalaegerszeg)  nyerte. Pályázatának címe: "A nyelv olyan, mint egy hajó"


Idén az ország egész területéről összesen 41 angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz, kínai, japán, koreai, ógörög, latin, horvát, és jelnyelvet tanuló diáktól érkezett pályázat. Öröm volt látni, hogy ennyi kreatív és tehetséges diák van, akik számára a nyelvtanulás jóval többet jelent egy kötelező iskolai tantárgy teljesítésénél.


Bízunk benne, hogy jövőre is sok pályamunka érkezik majd a pályázati felhívásra.


Az idei évi kiírás itt tekinthető meg.Az elmúlt évek nyertes pályázatai:

Nyertes diák pályázat 2017

Nyertes diák pályázat 2016

Nyertes diák pályázat 2015

Nyertes diák pályázat 2013

Nyertes diák pályázat (T.A.) 2012

Nyertes diák pályázat  (F.Á.) 2012

Nyertes diák pályázat 2011

Nyertes diák pályázat 2010


« vissza