Dr. Matheidesz Mária a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete néhai elnöke, az Egyesület bevonásával díjat alapított idegen nyelvet oktató tanárok és nyelvtanuló diákok szakmai munkájának elismerésére, a magyarországi nyelvtanulás támogatására.

 

A Díj – amelyre évente egy alkalommal lehet pályázni – oklevéllel, valamint egyszeri anyagi támogatással járó szakmai elismerés. A Díjat két külön kategóriában ítéli oda az MMM Díjat kezelő háromtagú szakmai kuratórium az idegen nyelvet oktató tanárok, illetve nyelvtanuló diákok számára. 

 

A szakmai kuratórium minden évben külön dönt a díj összegéről, valamint a két kategóriában kiosztandó díjak számáról. 2017-ben a Díjjal járó anyagi elismerés összege a diák kategóriában nettó 100.000,- Ft.  A Díj átadására 2017. április 22.-én, a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete által rendezett éves nyelvtanári konferencia keretében kerül sor.A NYELVISKOLÁK SZAKMAI EGYESÜLETE örömmel és köszönettel vette, hogy a Matheidesz Mária Minőségi Díj pályázatra 2017-ben is szép számban érkeztek pályázatok, annak ellenére, hogy a kiírás szűk keretek közé szorította a bemutatandó elgondolást és jó gyakorlatot. Az ország egész területéről érkezett pályázatok nagy többsége az MMM Díj általános célkitűzésének és egyben az ezévi kiírásnak megfelelő ötletes, eredményes és példaértékű idegennyelv tanítási/tanulási megoldást mutatott be.


A Diák kategóriában a fődíjat és a vele járó 100.000.- Ft-ot SZABADOS KATA (Szent László Gimnázium, Budapest) nyerte. Pályázatának címe: Idegenek, nyelvek.  


A nyertes pályamű  ITT  olvasható el.


Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra 2017. április 22-án 9.15-kor a NYESZE Nyelvtanári Konferenciáján került sor. (Villányi úti Konferenciaközpont, Budapest, XI. Villányi út 11-13.)
A 2017. évi középiskolás diákoknak szóló pályázati kiírás itt olvasható el.
Az elmúlt évek nyertes pályázatai:

Nyertes diák pályázat 2016

Nyertes diák pályázat 2015

Nyertes diák pályázat 2013

Nyertes diák pályázat (T.A.) 2012

Nyertes diák pályázat  (F.Á.) 2012

Nyertes diák pályázat 2011

Nyertes diák pályázat 2010


« vissza