Dr. Matheidesz Mária a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete néhai elnöke, az Egyesület bevonásával díjat alapított idegen nyelvet oktató tanárok és nyelvtanuló diákok szakmai munkájának elismerésére, a magyarországi minőségi nyelvoktatás támogatására.

 

A Díj – amelyre évente egy alkalommal lehet pályázni – oklevéllel, valamint egyszeri anyagi támogatással járó szakmai elismerés. A Díjat két külön kategóriában ítéli oda az MMM Díjat kezelő háromtagú szakmai kuratórium az idegen nyelvet oktató tanárok, illetve nyelvtanuló diákok számára.

 

A szakmai kuratórium minden évben külön dönt a díj összegéről, valamint a két kategóriában kiosztandó díjak számáról. 2017-ben a Díjjal járó anyagi elismerés összege a tanár kategóriában nettó 250.000,- Ft. A Díj átadására 2017. április 22-én, a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete által rendezett éves nyelvtanári konferencia keretében kerül sor. 2017-ben a fődíjon kívül az öt legkíválóbb pályázatot benyújtó tanár számára biztosítjuk a konferencián való részvételt.

 

A NYELVISKOLÁK SZAKMAI EGYESÜLETE örömmel és köszönettel vette, hogy a Matheidesz Mária Minőségi Díj pályázatra 2017-ben is szép számban érkeztek pályázatok, annak ellenére, hogy a kiírás szűk keretek közé szorította a bemutatandó elgondolást és jó gyakorlatot. Az ország egész területéről érkezett pályázatok nagy többsége az MMM Díj általános célkitűzésének és egyben az ezévi kiírásnak megfelelő ötletes, eredményes és példaértékű idegennyelv tanítási/tanulási megoldást mutatott be.


A Tanár kategóriában TÓTH ÉVA (Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Nagykáta) „Sound Mind in a Sound Body” projekt c. pályázata nyerte el a díjat és a vele járó pénzjutalmat.


A nyertes pályamű ITT olvasható el.


Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra 2017. április 22-án 9.15-kor a NYESZE Nyelvtanári Konferenciáján került sor. (Villányi úti Konferenciaközpont, Budapest, XI. Villányi út 11-13.)

 

A konferenciára a díjazottakon kívül meghívást nyertek:

Berényi Gabriella (Tószegi Általános Iskola): A falusi gyerekek nyelvtudásának versenyképessé tétele és esélyegyenlőségének megteremtése a Tószegi Általános Iskolában

Kasné Havas Erika (Corvin Mátyás Gimnázium, Budapest): Hogyan tovább az iskolakapun innen és túl? Avagy együttműködés online és offline

Nagyné Balla Judit (Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium) „Növények és állatok a környezetünkben" c. témakör feldolgozása kooperatív technikák alkalmazásával terepen - Progetto "Arca di Noé"/"Noé bárkája" projekt

Lázár Emőke (Németh László Gimnázium, Általános Iskola, Hódmezővásárhely) Interkulturális kompetencia a gyakorlatban (Geschichten aus der Suppenbar)

Szeifert Gyöngyi (Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola) Kompetenciák erősítése az idegen nyelvet beszélő helyi és külföldi partnerek segítségévelA 2017. évi nyelvtanárok szóló pályázati kiírást itt lehet elolvasni.A korábbi évek nyertes pályázatai:


Nyertes tanári pályázat 2016

Nyertes tanári pályázat 2015

Nyertes tanári pályázat 2013

Nyertes tanári pályázat 2012

Nyertes tanári pályázat 2011

Nyertes tanári pályázat 2010


« vissza