Dr. Matheidesz Mária a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete néhai elnöke, az Egyesület bevonásával díjat alapított idegen nyelvet oktató tanárok és nyelvtanuló diákok szakmai munkájának elismerésére, a magyarországi minőségi nyelvoktatás támogatására.

 

A Díj – amelyre évente egy alkalommal lehet pályázni – oklevéllel, valamint egyszeri anyagi támogatással járó szakmai elismerés. A Díjat két külön kategóriában ítéli oda az MMM Díjat kezelő háromtagú szakmai kuratórium az idegen nyelvet oktató tanárok, illetve nyelvtanuló diákok számára.

 

A szakmai kuratórium minden évben külön dönt a díj összegéről, valamint a két kategóriában kiosztandó díjak számáról. 2018-ban a Díjjal járó anyagi elismerés összege a tanár kategóriában nettó 250.000,- Ft. 


A Díj átadására 2018. április 7-én, a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete által rendezett éves nyelvtanári konferencia keretében került sor. 


A fődíjat  FEKETE GERGŐ (ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola, Budapest) nyerte el. Pályázatának címe: "Tanulás és globális felelősségvállalás: esettanulmány a "Girl Rising" c. film feldolgozásáról".


Idén a tanári pályázatok között számos magas szakmai igényességgel kidolgozott anyagot kaptunk az ország egész területéről. Öröm volt látni, hogy a nyelvtanításban ennyi innovatív és tehetséges tanár dolgozik, akik munkája jóval túlmutat a napi rutinszerű oktatáson.


Bízunk benne, hogy jövőre is sok pályamunka érkezik majd a pályázati felhívásra.


Az idei évi kiírás itt tekinthető meg.


A korábbi évek nyertes pályázatai:

Nyertes tanári pályázat 2017

Nyertes tanári pályázat 2016

Nyertes tanári pályázat 2015

Nyertes tanári pályázat 2013

Nyertes tanári pályázat 2012

Nyertes tanári pályázat 2011

Nyertes tanári pályázat 2010


« vissza