NYESZE KONFERENCIA


 

 NYELVTANÁRI MÓDSZERTANI KONFERENCIA


"EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS FELELŐSSÉGVÁLLALÁS A NYELVOKTATÁSBAN"


Időpont: 2017. április 22., szombat  9:00 - 17:30

Helyszín: Budapest XI. Villányi út 11-13. - Villányi úti KonferenciaközpontAz egész napos program során a szakma jeles képviselőinek közreműködésével előadások és műhelymunkák nyújtanak gyakorlati, módszertani segítséget az idegen nyelvet tanító kollégáknak.


Főbb témák: 


  • a csoportszinergia szerepe a tanulásban, fejlődésben,
  • az egyéni felelősségvállalás és a felelősség megosztása,
  • hatékony együttműködés a nyelvtanulásban,
  • közös nyereség, nyer-nyer helyzetek kialakítása.


A tanár-diák kapcsolat alapvetően együttműködésre épül, ahol mind a tanárnak, mind a diáknak felelősséget kell vállalnia és megosztania a tanulási folyamat során. A hatékony együttműködés alapja az érdekek, célok egyeztetése, a megfelelő információáramlás, kommunikáció és a bizalom. A tanár nem csupán a tudás forrása, hanem lehetőségeket kínál fel, beavat, tanácsot ad, vezet és facilitál, miközben ő maga és diákja is folyamatosan változik, fejlődik.


Hogyan erősítsük az együttműködést és segítsük elő az egyén és a csoport felelősségvállalást a nyelvórán és azon kívül? Ehhez nyújt segítséget, módszereket, technikákat, gyakorlatias, azonnal használható ötleteket a konferencia.


PROGRAM


ELŐADÁSOK / WORKSHOPOK RÉSZLETES ISMERTETŐJEA nyitó plenáris előadást követően 32 angol, német és magyar nyelvű előadásra, workshopra kerül sor párhuzamosan hét szekcióban. A rendezvény során a résztvevőknek alkalmuk nyílik megismerni a kiállítóként megjelenő nyelvkönyv kiadók, nyelvvizsgaközpontok és más nyelvi szolgáltatók ajánlatait, újdonságait. 


A záró plenáris előadás után tombolajáték lesz, amelyen a rendezvény támogatói által felajánlott díjakat sorsoljuk ki 500.000.- Ft értékben. Tombola fődíj: 100.000.-Ft értékű angol nyelvkönyvcsomag az MM Publications felajánlásából.    


A konferencián kerül sor a nyelvtanárok és nyelvtanulók részére kiírt MATHEIDESZ MÁRIA MINŐSÉGI DÍJ PÁLYÁZAT nyerteseinek kihirdetésére és a díjak átadására. Az Egyesület által kezelt díjról ill. pályázatról részletes információ található itt.


PLENÁRIS ELŐADÓK: Csősz Ildikó, Szy Katalin. 


ELŐADÓK:  Rachel Appleby,  Baumann Eszter, Bányai Sándor, Buzásné Mokos Boglárka, Daniela Clarke, Suzie Coates, Csender Anikó, Valeriano Donzelli, Enyedi Ágnes, Földi Miklós Dániel, Gunda Heck, Benjamin Hutchins-Morant, Jakab Zsófia, Jaszenovics Sándor, Dr. Katona Lucia, Koncsag Réka, Kontráné Hegybíró Edit, Marcz Róbert, Mészáros Szilvia, Christiane Müller, Dr. Németh Zoltán, Öveges Enikő Dr., Franck Prescott, Prievara Tibor, Jasmina Sazdovska, Sipos Piroska, Soproni Zsuzsanna, Szabó Péter PhD., Szesztay Margit, Szlávik Krisztina, Seán Thompson, Veress Bernadett, Stanley Ward.
FŐTÁMOGATÓ: LIBRA BOOKS Kft. (www.nyelvkonyvbolt.hu)


TÁMOGATÓK, KIÁLLÍTÓK: ECL VIZSGAKÖZPONT, HELEN DORON ENGLISH HUNGARY, HUEBER-VERLAG, LINGEA KIADÓ, MACMILLAN ENGLISH, MM PUBLICATIONS-ELT HUNGARY, ORIGÓ NYELVI CENTRUM, OXFORD UNIVERSITY PRESS, valamint British Council, Euroexam Vizsgaközpont, Hageni Távegyetem, IATEFL Hungary, LanguageCert Vizsgaközpont, Maxim Kiadó, Pearson Education, Raabe-Klett Kiadó.   

RÉSZVÉTELI DÍJ

2017.03.25. -ig

2017.03.25. -ig

2017.03.25. után

2017.03.25. után

     ebéddel:

  ebéd nélkül:

     ebéddel:

   ebéd nélkül:


NYESZE tagiskolák tanárainak


5 főig:

    

    8.500 Ft/fő

  

  7.000 Ft/fő

   

   9.500 Ft/fő

    

    8.000 Ft/fő

6 főtől: 

   7.500 Ft/fő

  6.000 Ft/fő 

   8.500 Ft/fő

    7.000 Ft/fő


nem NYESZE tagiskolák tanárainak


5 főig:

   

   9.500 Ft/fő

  

  8.000 Ft/fő

   

  10.500 Ft/fő

    

    9.000 Ft/fő

6 főtől:

   8.500 Ft/fő

  7.000 Ft/fő

   9.500 Ft/fő

    8.000 Ft/fő

 

A részvételi díj a napközbeni frissítőket, a tombolát és a welcome packet is tartalmazza!


A résztvevőknek a kötelező pedagógus továbbképzés teljesítéséhez elszámolható igazolást állítunk ki a 277/1997. Kormányrendelet 5§. 3.d.pontja értelmében.


Information in EnglishA korábbi nyelvtanári konferenciáink programjáról az alábbiakban tájékozódhat:
GALÉRIA« vissza